MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Müller hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (Corporate Social Responsibility). We zetten ons actief in voor het verder en continu verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Daarnaast is het ons streven een sociaal betrokken werkgever te zijn.

Duurzaamheid – CO2 reductie

Samen met onze relaties zetten we concrete stappen om de CO2 uitstoot in de gehele supply chain tot een minimum te beperken. Onze strategische partnerships met een aantal opdrachtgevers die reeds B-Corp gecertificeerd zijn, zoals Vivera, Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s geeft ons een extra boost en stimulans in de verdere verduurzaming. In dit proces worden wij samen met onze relaties uitgedaagd om ons maximaal in te spannen voor sociale duurzaamheid en milieu.

Lean & Green Star

De Lean & Green Star Award is het symbool voor het daadwerkelijk realiseren van minder CO2 uitstoot over een gemiddelde periode van 5 jaar. Met het behalen van deze award laten we zien dat we ons voortdurend actief inzetten voor een duurzamer logistiek proces. We zijn er zelfs in geslaagd om over een periode van 5 jaar ruim 36% minder CO2 uitstoot te realiseren!

Duurzaam rijden

We schenken veel aandacht aan het beheersen van milieutechnische zaken. Zo investeren we proactief in milieuvriendelijke vrachtauto’s met EURO6 motoren. Ook rijden we met diverse Lange Zware Voertuigen (LZV’s), omdat deze minder CO2 uitstoot hebben. We laden met een LZV van 25, 5 meter bijvoorbeeld 52 europallets t.o.v. 33 europallets in een reguliere trailer van 13,60 meter. Daarnaast trainen wij onze chauffeurs regelmatig intern voor een zuinigere rijstijl en geven we hen ook inzicht in deze verbruikscijfers.

Groene elektro trailers

Müller heeft groene trailers in gebruik die voorzien zijn van een elektromotor in plaats van een dieselmotor. Met deze groene trailer besparen wij ongeveer 20 liter diesel per dag en is er geen uitstoot van CO2 en fijnstof – daarom zero-emission! De energie voor deze motor wordt geleverd door o.a. teruggewonnen remenergie. De remenergie wordt opgevangen in een accu die de koelmotor van voldoende energie voorziet.

Zonnepanelen

Op het nieuwe crossdockcentrum en de reeds bestaande vrieshuizen in Lekkerkerk zijn grote zonneparken geïnvesteerd, waarmee ruim 1 miljoen kWh (kilowattuur) stroom per jaar kan worden opgewekt. Ook is er op het 4.000 m2 grote nieuwe pand van Müller ETTC in Holten een zonnepark aangelegd.

Goede doelen en sponsoring

Voedselbank

De voedselbank is een organisatie die voedsel inzamelt dat anders verspild zou worden en dit vervolgens distribueert onder mensen die moeite hebben om voldoende voedsel te kopen. De voedselbanken werken samen met supermarkten, producenten en andere leveranciers om voedsel te verkrijgen dat anders zou worden weggegooid, zoals producten met een korte houdbaarheidsdatum of overschotten. Het voedsel wordt vervolgens gesorteerd, gecontroleerd op kwaliteit en houdbaarheid, en vervolgens verdeeld onder geregistreerde gezinnen en individuen die in aanmerking komen voor hulp. De voedselbanken hebben als doel om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd mensen te helpen die in armoede leven.

Stichting Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten

Stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten is een organisatie die zich inzet voor het behoud van de herinnering aan de Canadese soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland hebben gevochten en hier hun leven hebben gegeven. De stichting beheert het Informatiecentrum op de Canadese Begraafplaats in Holten en organiseert educatieve activiteiten om de geschiedenis van deze soldaten levend te houden.

Lokale sponsoring (bv. Triatlon Holten)

Wij zijn al jaren hoofdsponsor van de Triatlon in Holten. Wij ondersteunen graag dit lokale en sportieve evenement met Europese uitstraling, waaraan ook veel van onze collega’s deelnemen aan verschillende disciplines. Daarnaast sponsoren wij sinds jaar en dag het lokale verenigingsleven.

KonnecteD

Via o.a. sociale werkplaats KonnecteD uit Deventer is Müller Fresh Food Logistics ook op maatschappelijk front actief. Met deze relatie onderstrepen Müller en KonnecteD het belang van het betrekken van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij het arbeidsproces. KonnecteD ondersteunt bij verschillende klant gerelateerde projecten. Zo worden in samenwerking met KonnecteD jaarrond inpakwerkzaamheden verricht voor onze relatie Tony’s Chocolonely.

KonnecteD staat voor duurzaam ondernemen met hoofd en hart. Bij KonnecteD staat duurzaam vakmanschap centraal, vervaardigd door vakmensen met een afstand tot werk in een beschermde omgeving. Lees meer op: www.konnected.nl.

Fresh food is our drive