Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over
Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over

Dachser stelt het toonaangevende netwerk voor levensmiddelendistributie in Nederland veilig en opent het groeipotentieel van Müller met Europese distributienetwerk. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. De twee bedrijven zijn overeengekomen om de overnameprijs niet bekend te maken. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

Welk deel wordt overgenomen?

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo’n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is. Dachser zal niet de bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller.

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuur bereiken en klant specifieke diensten met toegevoegde waarde. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door zijn vertrouwde en gevestigde managementteam.

“Müller is al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelen logistiek” zegt CEO van Müller, Jan-Peter Müller. “Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser’s European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers en klanten.”

 

Betrouwbaarheid en kwaliteit combineren

In de toekomst zullen de klanten van Dachser gebruik kunnen maken van het fijnmazige distributienetwerk van Müller in Nederland. Müller bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks en 400 trailers en met meer dan 400 chauffeurs in dienst.
“Voor Dachser is de overname van Müller in Nederland een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux”, zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics. “Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland.”

“Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de topprioriteiten van Müller, iets wat we echt gemeen hebben”, zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics van Dachser. “De waarden van Müller als familiebedrijf passen ook perfect bij Dachser.” Hij voegt eraan toe dat de grootste troef van Müller zijn personeelsbestand is: “Müller staat in de markt bekend om zijn hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers – in de kantoren, logistieke centra en achter het stuur. Zij maken het bedrijf zo succesvol. We zijn verheugd Müller te kunnen verwelkomen in de Dachser-familie.”

 

Versterking van de aanwezigheid van Dachser in Nederland

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland met een eigen landenorganisatie – vertegenwoordigd door de business lines European Logistics (industriële en consumentengoederen) en Air & Sea Logistics. Inclusief Müller heeft Dachser 1.300 mensen in dienst in Nederland op 12 locaties.

 

Over Dachser

Dachser, een familiebedrijf met hoofdkantoor in Kempten, Duitsland, biedt transportlogistiek, warehousing en op maat gemaakte diensten binnen twee bedrijfsgebieden Dachser Air & Sea Logistics en Dachser Road Logistics. Deze laatste is onderverdeeld in de twee business lines Dachser European Logistics en Dachser Food Logistics. Uitgebreide warehousing diensten en industrie specifieke oplossingen maken het aanbod compleet. Een naadloos netwerk – zowel in Europa als daarbuiten – en volledig geïntegreerde IT-systemen zorgen wereldwijd voor intelligente logistieke oplossingen.

Dankzij zo’n 31.800 werknemers op 376 locaties wereldwijd genereerde Dachser in 2021 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer 7,1 miljard euro. In hetzelfde jaar verwerkte de logistieke dienstverlener in totaal 83,6 miljoen zendingen met een gewicht van 42,8 miljoen ton. Dachser wordt vertegenwoordigd door eigen landenorganisaties in 42 landen.

Fresh food is our drive