DACHSER neemt logistieke dienstverlener Brummer over
DACHSER neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt DACHSER zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa.

DACHSER neemt Brummer Logistik GmbH in Duitsland en Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG in Oostenrijk over. De aankoop omvat de volledige operationele activiteiten van de Brummer Group. In het kader van de overeenkomst zijn de bedrijven overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

In 2023 behaalden de familiebedrijven een omzet van ongeveer 128 miljoen euro, waarmee ze tot de toonaangevende leveranciers van voedsellogistiek in Centraal-Europa behoren. De twee eigenaren en directeuren van de Brummer Group, Hans Brummer en Simone Brummer-Leebmann, hebben besloten om hun zakelijke activiteiten te concentreren op het beheer en de exploitatie van onroerend goed, met name in de logistieke sector. Zij worden hierbij ondersteund door hun dochter Valerie Brummer.

Brummer Logistik GmbH werd in 1977 opgericht in Neuburg am Inn, Beieren, waar het een vestiging van 40.000 m2 voor gekoelde en diepgevroren levensmiddelen bezit. Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG ging van start in 2021 en heeft 45.000 m2 opslagruimte op de locatie in St. Marienkirchen, Oostenrijk. Marienkirchen, Oostenrijk. Goederenstromen uit heel Europa worden zo strategisch samengevoegd vlak naast de grens, waardoor de transportcapaciteit optimaal wordt benut en de transittijden efficiënter worden. In de centrale regio Zuid-Duitsland en Oostenrijk heeft Brummer momenteel ongeveer 950 mensen in dienst.

“Met Brummer nemen we een bedrijf over dat een uitstekende reputatie heeft als kwaliteitsleider.”

Burkhard Eling, CEO van DACHSER

Als een high-performance full-service logistieke dienstverlener, richt Brummer zich op cross-border transport, warehousing, en contract logistieke diensten voor levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en de buurlanden. Bij het leveren van deze diensten, dekt Brummer het volledige scala van temperaturen, met inbegrip van bevroren levensmiddelen onder -18 graden Celsius. Verder biedt Brummer uitgebreide logistieke oplossingen voor retail en industriële klanten.

 

Uitstekende reputatie als kwaliteitsleider

Brummer was een van de oprichters van het European Food Network in 2013, dat zich uitstrekt over 34 Europese landen onder leiding van DACHSER. Dit onderstreept de hoge kwaliteit die Brummer haar klanten kan bieden in de belangrijkste markten van Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Binnen dit netwerk hebben fabrikanten, leveranciers en retailers in de voedingsmiddelenmarkt toegang tot een unieke netwerkdekking voor groupagevervoer binnen Europa.

De overname biedt Brummer een aanzienlijk groeipotentieel. “Brummer is al jaren één van de marktleiders op het gebied van food logistiek in Oostenrijk en Zuid-Duitsland”, zeggen Hans Brummer en Simone Brummer-Leebmann, voor de overname gezamenlijk directeur en eigenaar van Brummer. “Deel uitmaken van het Europese netwerk van DACHSER biedt extra groeimogelijkheden. Daarom brengen we onze samenwerking, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, naar het volgende niveau. We versterken onze langetermijnpositie in de markt en bieden onze klanten nieuwe mogelijkheden voor internationale groupagevervoer van levensmiddelen en contractlogistieke diensten. Dit creëert ook zekerheid en stabiliteit voor onze medewerkers.”

Ondertussen krijgen klanten van DACHSER toegang tot het distributienetwerk van Brummer in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Het bedrijf bedient dit netwerk voornamelijk met meer dan 350 chauffeurs op de loonlijst en een eigen vloot van meer dan 300 koelwagens.

“Met Brummer nemen we een bedrijf over dat een uitstekende reputatie heeft als kwaliteitsleider. Bovendien zijn we verheugd om ons eigen food logistiek netwerk in Centraal Europa uit te breiden. Samen met onze recente overnames van Müller Fresh Food Logistics in Nederland en Frigoscandia in Noord-Europa, versterken we onze positie als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van voedsellogistiek in Europa”, zegt Burkhard Eling, CEO van DACHSER.

 

Distributiecapaciteit uitbreiden

Voor DACHSER is de overname van Brummer ook een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van haar distributiecapaciteit voor hoogwaardige dienstverlening in de belangrijke Duits-Oostenrijkse foodmarkt. “Met hun nabijheid tot de grens, zijn beide Brummer locaties – die in Neuburg am Inn en die in St. Marienkirchen – ideaal gelegen voor de optimale consolidatie van ladingen en verdere optimalisatie van rijtijden. Bovendien beschikken beide locaties over een terrein dat geschikt is voor de bouw van extra laad- en opslagruimtes”, legt Alexander Tonn, COO Road Logistics en Managing Director DACHSER Food Logistics, uit. Brummer verwerkt jaarlijks in totaal meer dan 715.000 cross-border zendingen in verschillende soorten temperaturen.

Na afronding van de aankoop zal Brummer volledig worden geïntegreerd in het netwerk van DACHSER Food Logistics. De operationele activiteiten van Brummer blijven in handen van Max Reih en zijn ervaren managementteam. Reih, momenteel Chief Operating Officer van Brummer, zal in de toekomst direct rapporteren aan Alexander Tonn en Stefan Behrendt, Deputy Managing Director DACHSER Food Logistics.

“In de loop van onze samenwerking hebben DACHSER en Brummer een samenwerking opgebouwd die wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen. Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn topprioriteiten voor Brummer. Naast de waarden van het familiebedrijf is dit een andere grote overeenkomst tussen ons,” vervolgt Tonn. De grootste kracht van Brummer zijn echter de mensen, zoals Tonn opmerkt: “De medewerkers van Brummer in de kantoren, logistieke faciliteiten en achter het stuur zijn hooggekwalificeerd en gemotiveerd. Met hun bewezen expertise, vooral in cross-border transporten tussen Duitsland en Oostenrijk, garanderen zij continuïteit en toekomstige groei in de regio. We zijn verheugd hen te verwelkomen in de DACHSER-familie.”

Fresh food is our drive